12 december 2023

Infosessie: Conflicten voorkomen

Op dinsdag 12 december 2023 van 9u30 tot 12u30 organiseren we een infosessie rond het voorkomen van conflicten op de werkvloer. Deze sessie wordt gegeven door Marina Van den Broeck van Praxisnetwerk.

Conflicten voorkomen is een heel omvangrijk thema. Om ermee aan de slag te gaan, heb je een grondige kennis nodig van hoe conflicten kunnen ontstaan en hoe complex ze zijn. Een conflict is meestal geen oorzaak-gevolg verhaal, maar een kluwen van verschillende factoren uit heden en verleden.

Tijdens deze infosessie worden enkele kaders aangereikt die je helpen om conflictgedrag te kunnen interpreteren. Het gaat over hoe mensen in elkaar zitten (en hoe verschillend ze zijn), over misverstanden en communicatiehindernissen, over de altijd aanwezige factor "macht", over verschillende standpunten en belangen en over de structurele factoren die een duurzame oplossing in de weg zitten. Daarna volgt de denkoefening over het voorkomen van conflicten op de werkvloer. "De" preventie bestaat niet, wel vele kleine aandachtspunten die de sfeer maken of kraken.

 

Praktische info

  • Wanneer? Op dinsdag 12 december van 9u30 tot 12u30
  • Waar? Digitaal of fysiek - Metrologielaan 8, 1130 Brussel
  • Voor wie? Voor zaakvoerders en HR-medewerkers

 

Dit lerend netwerk is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. 

 

Interesse?

Schrijf je hier in.
 

Dit lerend netwerk wordt gegeven door Marina Van den Broeck van Praxisnetwerk. Deel zeker op voorhand je ervaringen of vragen via het inschrijvingsformulier.

 

 

Wanneer?

12 december 2023 - 09:30 tot 12:30