Campagne werkbaarwint.be 2023

Een wandelbaan, loopbaan of sprintbaan? Hoe snel lopen jouw medewerkers?
Sta stil bij werkbaar werk!

Soms wandelen je werknemers door hun job, soms lopen ze, en soms is het nodig om een sprintje te trekken. Maar voortdurend sprinten is niet vol te houden. De balans tussen de drie tempo’s bewaren is niet alleen belangrijk voor de mentale en fysieke gezondheid van je werknemers, het zorgt er ook voor dat ze langer aan boord blijven. Problematische werkstress en een onevenwichtige werk-privébalans zorgen namelijk voor meer ziekteverzuim. Sta daarom even stil bij de werkbaarheid in je bedrijf!

Met een intersectorale campagne rond werkbaar werk wil onze sector, in samenwerking met SERV, werkgevers ondersteunen in het aanbieden van werkbare, duurzame loopbanen met als doel zoveel mogelijk medewerkers actief te houden en ziekteverzuim te verlagen.
Op de website www.werkbaarwint.be vind je tips en getuigenissen rond werkbaar werk en ontdek je het volledige programma van de intersectorale campagne in samenwerking met SERV. Deze campagne loopt vanaf 9 maart 2023 tot en met 30 juni 2023.

 

Aan-de-slag-fiches

Aan de slag met werkbaar werk?
Om je op weg te zetten, ontwikkelden we in het kader van de campagne werkbaarwint.be 2023 een aantal aan-de-slagfiches. De aan-de-slag-fiches leggen uit waarom het belangrijk is om aandacht te besteden aan verschillende thema's binnen werkbaar werk en geven bedrijven en leidinggevenden tips om hiermee aan de slag te gaan.