Youth Energy Project YEP

Wat is het Youth Energy Project? 

Via het jongerenproject Youth Energy Project (YEP) wil het Sociaal Fonds jonge talenten (18 tot en met 25 jaar) opleiden tot chauffeur C/CE met vakbekwaamheidsattest en ADR-attest via een Individuele Beroepsopleiding in de Onderneming (IBO). Meer informatie hierover vindt je via https://fonds127.be/nl/werkzoekend/instroommogelijkheden/vdab en https://www.vdab.be/ibo .

 

Kom ik in aanmerking voor het YEP?  

Het Youth Energy Project focust zich specifiek op het opleiden van werkzoekende jongeren op de werkvloer. Als kandidaat moet je voldoen aan volgende voorwaarden:

  • Je bent ingeschreven als werkzoekende bij VDAB.
  • Je bent tussen 18 en 25 jaar oud.
  • Je beschikt over een rijbewijs B.
  • Je hebt jouw vorige job niet opgezegd om met een IBO te starten.
  • Je hebt nog niet eerder in het bedrijf gewerkt (tenzij als jobstudent(e) of een korte periode als uitzendkracht).

 

Hoe werkt het?

  • Eerst volg je de theoretische opleidingen om je rijbewijs C/CE, vakbekwaamheid en ADR te behalen bij VDAB of een erkende rijschool.
  • Van zodra je geslaagd bent voor de theoretische opleidingen, sluit je een IBO-contract af met een bedrijf. Dit bedrijf moet uiteraard wel een openstaande vacature hebben voor een chauffeur in de brandstoffenhandel.
  • Je volgt de lessen voor het praktische rijbewijs C/CE met vakbekwaamheid en ADR via een erkende rijschool. De examens vinden plaats in een GOCA examencentrum.Op dagen dat je geen praktijklessen volgt of examens doet, werk je in het bedrijf. Hier word je begeleid door een ervaren chauffeur die je de kneepjes van het vak leert.
  • Wanneer jij je opleiding succesvol afrondt, is de werkgever verplicht om jou een contract van bepaalde of onbepaalde duur aan te bieden.

 

Interesse?

Voor meer info over het Youth Energy Project kan je terecht bij de HR-adviseur Anne Gabriëls van het Sociaal Fonds via 02 213 14 17 of anne.gabriels@fonds127.be.

Je kandidaat stellen doe je via dit formulier: https://forms.office.com/e/VZJzAXV85B

 

Wanneer dit je interesseert, maar je toch nog wat twijfels of vragen hebt, kan je er ook voor kiezen om eerst een dag meerijstage te doen bij een bedrijf in je buurt. Door één dag mee te rijden met een chauffeur, maak je kennis met het beroep en het bijbehorende takenpakket. Wat houdt de job precies in? Om hoe laat begint de werkdag? Hoe verloopt het contact met de klanten? …

 

Dit project loopt tot en met 31/12/2023.