Gratis opleiding 'Coach op de werkvloer'

In samenwerking met de verhuis- en de taxisector biedt het Sociaal Fonds op regelmatige basis de opleiding ‘Coach op de werkvloer’ aan. Het is moeilijk om nieuwe chauffeurs te vinden die meteen over alle vereiste competenties beschikt. Daarom loont het om nieuwe werknemers binnen het bedrijf op te leiden met een ervaren chauffeur of ‘coach’.

Wat?

Tijdens deze gratis opleiding leert een ervaren chauffeur de nodige vaardigheden om nieuwe medewerkers op te leiden op de werkvloer. Hoe stuur ik medewerkers aan? Hoe leid ik nieuwe werknemers op en zorg ik voor verdere begeleiding? Hoe pak ik problemen aan zodat ze een positief effect hebben op de teamgeest? Welke acties kan ik ondernemen om mijn collega's te motiveren?

Na afloop van deze opleiding kan de ervaren chauffeur:

  • Feedback geven en krijgen op een constructieve manier
  • (Nieuwe) collega’s helpen met hun ontwikkeling
  • De verschillende rollen binnen een team identificeren
  • Drijfveren van motivatie herkennen
  • Dynamieken en conflicten binnen een team herkennen

 

Na het volgen van deze eendaagse opleiding, ontvangen de deelnemers een attest ‘Coach op de werkvloer’. Dit attest kan leiden tot een RSZ-korting van € 800 per kwartaal wanneer het bedrijf jongeren onder de 26 jaar aanwerft door middel van een IBO of een stagecontract.

 

Praktisch

Voor wie? 
Deze opleiding is bedoeld voor werknemers met reeds enkele jaren werkervaring in de sector. Ook voor zaakvoerders die nieuwe collega’s opleiden binnen het bedrijf is de opleiding interessant. 

Kostprijs? 
Deze opleiding wordt gratis aangeboden door het Sociaal Fonds voor de Handel in Brandstoffen.

Wanneer en waar? 
Op onze kalender kan je zien wanneer en waar de volgende opleiding 'Coach op de werkvloer' zal plaatsvinden.